Wykonanie
HomeDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEschabowy z kością

Kotlet
schabowy dość często gości na moim
stole..A najchętniej zjadany jest ten z kością..Kość dodaje smaku i sam kotlet jest o wiele smaczniejszy 🙂 ..Skladniki:1 „słuszny” kotlet na osobę1 ząbek
czosnkusól.
pieprzbułka tartajajkoolej +
masło do smażenia lub
smalecWykonanie:Kotlet rozbijamy ..Nacieramy
solą .
pieprzem oraz
czosnkiem i ostawiamy na kilka godzin do lodówki..Na rozgrzaną patelnie z tłuszczem dajemy kotlet maczany najpierw w rozmąconym
jajku i w
bułce tartej..Obsmażamy z obu stron na złoty kolor..Zmniejszamy gaz przykrywamy..i smażymy przez około 5 minut..Podajemy z młodymi ziemniaczkami i surówką ..Powiązany przepis:
kapusta polana
masłemWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Zajmuję się też promocją bloga i przepisów. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisy
schabowy z kością
kapusta polana
masłemciasto
jogurtowo-
truskawkoweAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIICIASTADANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIDESERYKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisyzapiekanka z
ryżem,
kurczakiemzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
