ßßß Cookit - przepis na Pomidorowe cannelloni z indykiem i kandyzowaną pomarańczą

Pomidorowe cannelloni z indykiem i kandyzowaną pomarańczą

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor addioanna
Czas przygotowania: do 60 minut
Region: kuchnia włoska
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (2 głosy)
8 cannelloni
250 g pomidorów
obranych ze skórki
pozbawionych pestek i pokrojonych na ćwiartki
Szalotka
1/2 łyżki oliwy z oliwek
1/2 łyżki masła
120 g filetów z indyka
3 łyżki Cointreau
30 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
sól
pieprz
60 g passaty (przecieru pomidorowego)
50 g mascarpone
Na besszamel:
20 g masła
20 g mąki
250 ml mleka
Dodatkowo: parmezan
liście szałwii
Pomidorowe cannelloni z indykiem i kandyzowaną pomarańczą - sposób przygotowania: 1. Na głębokiej patelni rozpuszczamy oliwę i masło. Podduszamy delikatnie posiekaną drobno szalotkę.
2. Dodajemy pokrojonego w paski indyka, podsmażamy przez kilka minut.
3. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni.
4. Dodajemy świeże pomidory i pokrojoną pomarańczową skórkę. Zalewamy je Cointreau. Dusimy kolejnych kilka minut.
5. Przygotowujemy beszamel. W garnuszku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę mieszamy energicznie. Wrzucamy liście szałwii. Zalewamy mlekiem ubijając trzepaczką by nie zrobiły się grudki. Doprawiamy. Gdy sos zgęstnieje pozostawiamy go przez chwilę jeszcze na wolnym ogniu. Przykrywamy i odstawiamy.
6. Do indyka wlewamy passatę. Doprawiamy.
7. Następnie dodajemy mascarpone. Mieszamy do momentu dokładnego połączenia.
8. Nadziewamy cannelloni.
9. Na dno foremki do zapiekania wylewamy część beszamelu. Tak aby cienką warstwą pokrył całą powierzchnię. Układamy cannelloni.
10. Polewamy beszamelem, posypujemy utartym parmezanem.
11. Pieczemy 20-30 minut, w razie potrzeby przykrywamy podczas pieczenia folia aluminiową.
Jak zrobić canelloni, czyli grube rurki włoskie ze szpinakiem i riccotą? [łatwy przepis]
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-22127661/pomidorowe+cannelloni+z+indykiem+i+kandyzowana+pomarancza/p