ßßß
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: do 30 minutIlość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)1 łyżka i 1 łyżeczka masła2 pory (tylko białe części) pokrojone w cienkie paseczki (julienne)2 posiekane szalotki1 filiżanka jasnego piwa belgijskiegosólpieprz1 filiżanka bulionu rybnego2 filety z karmazyna (po 25 dag)2 pokrojone pomidoryPieczona ryba glazurowana piwem - sposób przygotowania: Rozgrzej piekarnik do 200°C. W rondlu rozgrzej masło, wrzuć pory, duś 2-3 minuty. Następnie dodaj szalotki, duś kolejne 3-4 minuty. Wlej piwo i bulion rybny, przypraw. Gotuj bez pokrywki, aż 1/3 płynu odparuje. Do rondla na warstwę porów i szalotek włóż filety, przykryj pokrojonymi pomidorami. Danie przypraw do smaku, wstaw do gorącego piekarnika na 10-12 minut. Gotową rybę przełóż na talerz, do sosu dodaj trochę masła i przypraw do smaku. Polej rybę i od razu podawajPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu