Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik Kuchnia

Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: do 30 minutIlość osób: dla 2 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)1 łyżka i 1 łyżeczka
masła2
pory (tylko białe części) pokrojone w cienkie paseczki (julienne)2 posiekane
szalotki1 filiżanka
jasnego piwa belgijskiego
sólpieprz1 filiżanka
bulionu rybnego2
filety z karmazyna (po 25 dag)2 pokrojone
pomidoryPieczona
ryba glazurowana
piwem - sposób przygotowania: Rozgrzej piekarnik do 200°C. W rondlu rozgrzej
masło, wrzuć
pory, duś 2-3 minuty. Następnie dodaj
szalotki, duś kolejne 3-4 minuty. Wlej
piwo i
bulion rybny, przypraw. Gotuj bez pokrywki, aż 1/3 płynu odparuje. Do rondla na warstwę
porów i
szalotek włóż filety, przykryj pokrojonymi
pomidorami. Danie przypraw do smaku, wstaw do gorącego piekarnika na 10-12 minut. Gotową
rybę przełóż na talerz, do sosu dodaj trochę
masła i przypraw do smaku. Polej
rybę i od razu podawajPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu