ßßß
Zdjęcie nadesłane na konkurs 'Apetyczne inspiracje'Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)ciasto:6 dkg cukru4 jaja1/4 l śmietanyok. 15 dkg mąki6 dkg tłuszczu do smażeniaNa wierzch naleśnika :20 dkg truskawek1 puszka brzoskwini3 kiwiserek kremowy1 pomarańcza3 dkg cukru pudruwanilia2 dkg masła do smarowania rondlaNaleśniki z kremem śmietankowym - sposób przygotowania: Utrzeć żółtka z cukrem na pulchną masę, wymieszać ze śmietaną, pianą i mąką. Smażyć grube naleśniki (z porcji tej wychodzi około 6-8 naleśników). Rondel posmarować masłem, układać naleśniki przekładając serkiem kremowym. Zagrzać w piekarniku, wyłożyć, posypać cukrem z wanilią. Na wierzch według uznania różne owoce.Jak przygotować idealne naleśniki?Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu