Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Przepis nadesłany na konkurs 'Apetyczne inspiracje'
Zdjęcie nadesłane na konkurs 'Apetyczne inspiracje'Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)ciasto:6 dkg
cukru4
jaja1/4 l
śmietanyok. 15 dkg
mąki6 dkg tłuszczu do smażeniaNa wierzch naleśnika :20 dkg
truskawek1 puszka
brzoskwini3
kiwiserek kremowy1
pomarańcza3 dkg
cukru pudruwanilia2 dkg
masła do smarowania rondlaNaleśniki z
kremem śmietankowym - sposób przygotowania: Utrzeć
żółtka z
cukrem na pulchną masę, wymieszać ze
śmietaną, pianą i
mąką. Smażyć grube naleśniki (z porcji tej wychodzi około 6-8 naleśników). Rondel posmarować
masłem, układać naleśniki przekładając
serkiem kremowym. Zagrzać w piekarniku, wyłożyć, posypać
cukrem z
wanilią. Na wierzch według uznania różne
owoce.Jak przygotować idealne naleśniki?Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu