Wykonanie
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Pyszne domowe smarowidło do kanapek, lekko strawne bo
mięsko jest gotowane, zdrowe bo wiemy co w nim
siedzi a na dodatek łatwe w przygotowaniu, sprytna propozycja na przyjęcie z zaskoczenia
Składniki:
mięso z 2 gotowanych udeksok z 1/2
cytryny1/2 pęczka
natki pietruszkisól pieprz cayenne do smaku1/2 szklanki
wywaru z udekUdka gotujemy do miękkości, jeśli dodamy do garnka warzywa,
liście laurowe,
ziele angielskie, będziemy
mieli wywar na zupę, a samo
mięso będzie miało lepszy smak.
Mięso dokładnie oddzielamy od kości i miksujemy z
wywarem.
Natkę drobno kroimy i dodajemy do
mięsa, razem z wyciśniętym
sokiem z cytryny. Doprawiamy do smaku. Mieszamy i układamy na
pieczywie, chrupkim lub ulubionym, pastę można też ułożyć na kromkach podpieczonej
bagietki i podać na przystawkę jako crostiniDekorujemy plasterkiem
cytryny, który można wycisnąć do całości i
musztardą, ja najlepiej lubię meksykańską Kamis, nie wiem czy jest inna o podobnym słodkim smaku, można też użyć innej
musztardy z kawałkami
gorczycy.Smacznego!Powiązane notki:Pasta/syrop
daktylowy, zdrowe słodkości zamiast
miodu i
cukruPikantna
pierś z kurczaka w cieście z
curry i
sezamuShoarma z
kurczaka z frytkami,domową
pitą, sosem i surówkąSekrety „Męskiej uczty” : kotlety z
piersi z kurczaka, ziemniaczane
pure i
kalafior z
masłem i
bułką tartąSekrety męskiej uczty :
Piersi z kurczaka zapiekane z
serem i
pure ziemniacznym