ßßß
Składniki:mięso z 2 gotowanych udeksok z 1/2 cytryny1/2 pęczka natki pietruszkisól pieprz cayenne do smaku1/2 szklanki wywaru z udekUdka gotujemy do miękkości, jeśli dodamy do garnka warzywa, liście laurowe, ziele angielskie, będziemy mieli wywar na zupę, a samo mięso będzie miało lepszy smak.Mięso dokładnie oddzielamy od kości i miksujemy z wywarem.Natkę drobno kroimy i dodajemy do mięsa, razem z wyciśniętym sokiem z cytryny. Doprawiamy do smaku. Mieszamy i układamy na pieczywie, chrupkim lub ulubionym, pastę można też ułożyć na kromkach podpieczonej bagietki i podać na przystawkę jako crostiniDekorujemy plasterkiem cytryny, który można wycisnąć do całości i musztardą, ja najlepiej lubię meksykańską Kamis, nie wiem czy jest inna o podobnym słodkim smaku, można też użyć innej musztardy z kawałkami gorczycy.Smacznego!Powiązane notki:Pasta/syrop daktylowy, zdrowe słodkości zamiast miodu i cukruPikantna pierś z kurczaka w cieście z curry i sezamuShoarma z kurczaka z frytkami,domową pitą, sosem i surówkąSekrety „Męskiej uczty” : kotlety z piersi z kurczaka, ziemniaczane pure i kalafior z masłem i bułką tartąSekrety męskiej uczty : Piersi z kurczaka zapiekane z serem i pure ziemniacznym