Wykonanie
8 Flares Twitter 0 Facebook 8 8 8 8 Flares ×Dziś rano nie miałam pomysłu na śniadanie przypomniałam sobie jednak, że w szafce czeka duża
pomarańczowo zielona
cukinia. Postanowiłam zrobić racuchy takie jakie robił mi dziadek gdy byłam mała. Proste i szybkie danie , które możecie podać z różnymi dodatkami. Świetne będą posypane
cukrem pudrem, polane
dżemem i
jogurtem ( jak u mnie ),
miodem,
syropem ,
masłem ale także zapieczone z
serem,
rybą,
szynką. Nic Was nie ogranicza.
Składniki:1
cukinia ( 500 g- 600 g )1
jajo2-3 łyżki
mąki2-3 łyżki
mlekasóldodatki
Przygotowanie:
Cukinię obieramy, myjemy i kroimy w 1 cm plastry.Solimy.Z
jajka,
mleka i
mąki robimy ciasto.Panierujemy w nim
cukinię i smażymy na rozgrzanym
oleju, najlepiej pod przykryciem aż będzie złota i miękka.Podajemy z ulubionymi dodatkami.Smacznego!Powiązane notki:Placki z
cukinii z
miodemKanapki z grillowaną
cukiniąPomarańczowe Ciasto z
cukinii (zdrowe i bez
cukru)Leczo z
papryką i
cukinią – do słoików na zimę
Drożdżowe racuchy z
kefirem,
serkiem wiejskim i
skórką z cytryny