ßßß
Składniki:4 surowe kiełbasy4 cebule2 łyżki oleju3 ząbki czosnku1 łyżeczka majerankugrubo mielone sól,pieprzPrzygotowanie:Kiełbasę zalać zimną wodą, a gdy zawrze, gotować przez 15 minut.Czosnek i cebulę pokroić w plasterki.Ugotowaną kiełbasę ułożyć w brytfannie, zalać 250 ml wywaru ,( naczynie powinno być dość wąskie, takie aby kiełbasa była ułożona dość ściśle ) natrzeć olejem, obsypać solą , pieprzem i majerankiem, po czym obłożyć wokół warzywami.Piec w 220 stopniach, pod grillem aż do zrumienienia, ok. 15-20 minut.Podawać gorącą z ćwikłą, chrzanem lub musztardą.Pamiętajcie o tym , żeby nie ciąć surowej kiełbasy w kawałki, farsz może wypłynąć, co więcej lepiej wkładać ją do zimnej wody w gorącej może popękać. Nie polecam jej nacinać w trakcie pieczenia, może nadmiernie wyschnąć.Smacznego!Powiązane notki:Jajka zapiekane w papryceKwaśnica na żeberkach – kapuśniakCzosnkowe klopsiki w sosie koperkowymSzybki Żurek na WielkanocBabeczka jogurtowa z rodzynkami