Wykonanie
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Miałam zrobić jeden z moich dawnych przepisów na placuszki , ale w lodówce została mi odrobina
śmietany z wczorajszego ciasta – ten przepis również niedługo dla Was spiszę i udostępnię – więc powstały lekkie
śmietankowe racuchy z
czekoladą i
serkiem , które położone na gorące placki łączą się w cudowny kremowy sos. Spróbujcie.

Składniki2 porcje:1 szklanka
mąki1/2 łyżeczki
sody1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia1 łyżka
cukru1
jajo1/2 szklanki gęstej
śmietany 12-18%1/2 szklanki
mlekaszczypta
soli1 łyżka
oleju + do smażeniadodatki :
serek waniliowy,
banan,
czekoladaPrzygotowanie:Mieszamy sypkie składniki.
Jajo mieszamy ze
śmietaną.Gdy się połączą dodajemy
mleko i
olej. Mieszamy.Wlewamy
śmietanę do sypkiej mieszanki.Placki smażymy na rozgrzanym
oleju lub
maśle – najlepiej pod przykryciem, gdy brzegi się zetną obracamy i dosmażamy przez kilkanaście sekund.Gorące przekładamy
serkiem z posiekaną
czekoladą.

Powiązane notki:Placuszki – pancakes
malinowe z żytniej
mąkiPlacuszki Pancakes
biszkoptowePancakes z
bananem i
daktylamiPuszyste naleśniki 2 w 1