ßßß
Składniki:2 filet śledziowe ala matijas ( moje były w oleju )1 papryka1 mała cebula1/2 puszki kukurydzy1/2 puszki czerwonej fasoli2 duże korniszony4 łyżki śmietany2 łyżki majonezu1 łyżeczka kurkumy1 łyżka cukrupieprzPrzygotowanie:Ogórki,cebulę, śledzie i paprykę pokroić w kosteczkę. Dodać przepłukaną na sicie , osączoną, kukurydzę i fasolę.Śmietanę wymieszać z majonezem, cukrem,kurkumą. Wylać na warzywa i połączyć.Doprawić pieprzem i ewentualnie solą.Smacznego!
a tutaj nasza święconkaps. A jak Wam minęła Świąteczna niedziela?pozdrawiamANiaPowiązane notki:2 w 1 sałatka z tuńczyka z paluszkami surimi lub smakowita pasta do chlebaSałatka wiosenna z rzeżuchąŚledź w śmietanie z jabłkami, cebulą i korniszonamiKurczak w sosie kokosowym z kurkumąSałatka z tortellini z parmezanem