ßßß Cookit - przepis na Sałatka z tortellini z parmezanem

Sałatka z tortellini z parmezanem

nazwa

Wykonanie

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×
Uwielbiam tortellini. Jadłam już te grzybowe i mięsne, na targach świątecznych dojrzałam te z serowym nadzieniem ( w składzie jest ricotta, parmezan i przyprawy) musiałam je kupić i w tym roku zaserwować bliskim w sałatce. Polecam, możecie ją zrobić z uszek które zostały Wam z barszczu
Była hitem wczorajszej kolacji, świetnie nada się też na dzisiejszą.
Składniki:
125 g (1/2 op.) surowych tortellini z parmezanem (serowych)
1/2 puszki groszku
3/4 puszki kukurydzy
1 zielony ogórek(300g)
200 g marynowanej papryki z cebulką
3 łyżki majonezu
2 łyżki śmietany
sól, pieprz
Przygotowanie:
Gotujemy pierożki według przepisu na opakowaniu.
Odcedzamy i lekko studzimy na płaskim talerzu aby się nie posklejały.
Ogórka i paprykę kroimy w kostkę, wraz z cebulką przekładamy do miski, dodajemy przepłukane na sitku warzywa z puszki, uszka, majonez i śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem.
Dobrze aby poleżała kilka godzin w lodówce.
Smacznego!
Powiązane notki:
Tradycyjna Wigilijna sałatka jarzynowa
2 w 1 sałatka z tuńczyka z paluszkami surimi lub smakowita pasta do chleba
Śledź w śmietanie z jabłkami, cebulą i korniszonami
Sałatka wielowrzywna z cukini na zimę
Źródło:http://ania-gotuje.blog.pl/2012/12/25/salatka-z-tortellini-z-parmezanem