Wykonanie
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Uwielbiam tortellini.
Jadłam już te
grzybowe i
mięsne, na targach świątecznych dojrzałam te z
serowym nadzieniem ( w składzie jest
ricotta,
parmezan i
przyprawy) musiałam je kupić i w tym roku zaserwować bliskim w
sałatce. Polecam, możecie ją zrobić z uszek które zostały Wam z barszczuByła
hitem wczorajszej kolacji, świetnie nada się też na dzisiejszą.
Składniki:125 g (1/2 op.) surowych tortellini z
parmezanem (
serowych)1/2 puszki
groszku3/4 puszki
kukurydzy1 zielony
ogórek(300g)200 g marynowanej
papryki z
cebulką3 łyżki
majonezu2 łyżki
śmietanysól,
pieprzPrzygotowanie:Gotujemy pierożki według przepisu na opakowaniu.Odcedzamy i lekko studzimy na płaskim talerzu aby się nie posklejały.
Ogórka i
paprykę kroimy w kostkę, wraz z
cebulką przekładamy do miski, dodajemy przepłukane na sitku warzywa z puszki, uszka,
majonez i
śmietanę, doprawiamy
solą i
pieprzem.Dobrze aby poleżała kilka godzin w lodówce.Smacznego!Powiązane notki:Tradycyjna Wigilijna
sałatka jarzynowa2 w 1
sałatka z
tuńczyka z paluszkami surimi lub smakowita pasta do
chlebaŚledź w
śmietanie z
jabłkami,
cebulą i
korniszonamiSałatka wielowrzywna z
cukini na zimę