ßßß
Składniki:125 g (1/2 op.) surowych tortellini z parmezanem (serowych)1/2 puszki groszku3/4 puszki kukurydzy1 zielony ogórek(300g)200 g marynowanej papryki z cebulką3 łyżki majonezu2 łyżki śmietanysól, pieprzPrzygotowanie:Gotujemy pierożki według przepisu na opakowaniu.Odcedzamy i lekko studzimy na płaskim talerzu aby się nie posklejały.Ogórka i paprykę kroimy w kostkę, wraz z cebulką przekładamy do miski, dodajemy przepłukane na sitku warzywa z puszki, uszka, majonez i śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem.Dobrze aby poleżała kilka godzin w lodówce.Smacznego!Powiązane notki:Tradycyjna Wigilijna sałatka jarzynowa2 w 1 sałatka z tuńczyka z paluszkami surimi lub smakowita pasta do chlebaŚledź w śmietanie z jabłkami, cebulą i korniszonamiSałatka wielowrzywna z cukini na zimę