Wykonanie
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Właściwie można powiedzieć, że są to placki jajeczne z
owocami. Ostatnio nastała
moda na bezmączne potrawy , które ja akurat lubię. Postanowiłam więc przygotować na śniadanie omlety na słodko z
dżemem , który sama zrobiłam oraz
morelami. Zwróćcie uwagę na kolor placków! Zawdzięczają go wiejskim
jajkom , które już jakiś czas kupujemy u sąsiadów, którzy
wożą je od rodziny ze wsi, przyznam , że dawno nie
jadłam równie smacznych jaj. Jeśli macie do takich dostęp koniecznie je kupcie.

Składniki:2 porcje:2-3 duże eko
jajka1
jabłko1
banandżem,
bakalie do podania
olej lub
masłoPrzygotowanie:
Jajka rozmącić.
Banana rozgnieść i dodać do
jajek.
Jabłko zetrzeć i dodać do masy.Patelnie zwilżyć
olejem lub
masłem i smażyć placuszki, po minucie z każdej strony lub nawet szybciej, jedynie aby się ścięły.Podajemy od razu z
dżemem i
bakaliami.Powiązane notki:Lekkie Placuszki z
jabłkamiDrożdżowe pełnoziarniste pancakes / racuchy z
jabłkami i
miodemPlacki z
kaszy gryczanej bez
mleka,
cukru i
mąkiPlacuszki – pancakes
malinowe z żytniej
mąkiPancakes z
bananem i
daktylami