ßßß Cookit - przepis na Omlety z jabłkami i morelami

Omlety z jabłkami i morelami

Wykonanie

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×
Właściwie można powiedzieć, że są to placki jajeczne z owocami. Ostatnio nastała moda na bezmączne potrawy , które ja akurat lubię. Postanowiłam więc przygotować na śniadanie omlety na słodko z dżemem , który sama zrobiłam oraz morelami. Zwróćcie uwagę na kolor placków! Zawdzięczają go wiejskim jajkom , które już jakiś czas kupujemy u sąsiadów, którzy wożą je od rodziny ze wsi, przyznam , że dawno nie jadłam równie smacznych jaj. Jeśli macie do takich dostęp koniecznie je kupcie.
Składniki:
2 porcje:
2-3 duże eko jajka
1 jabłko
1 banan
dżem, bakalie do podania
olej lub masło
Przygotowanie:
Jajka rozmącić.
Banana rozgnieść i dodać do jajek.
Jabłko zetrzeć i dodać do masy.
Patelnie zwilżyć olejem lub masłem i smażyć placuszki, po minucie z każdej strony lub nawet szybciej, jedynie aby się ścięły.
Podajemy od razu z dżemem i bakaliami.
Powiązane notki:
Lekkie Placuszki z jabłkami
Drożdżowe pełnoziarniste pancakes / racuchy z jabłkami i miodem
Placki z kaszy gryczanej bez mleka,cukru i mąki
Placuszki – pancakes malinowe z żytniej mąki
Pancakes z bananem i daktylami
Źródło:http://ania-gotuje.blog.pl/2014/04/30/omlety-z-jablkami-i-morelami