Wykonanie
Prezentuję przepis na wielkanocny pasztet. Wypróbowany, smaczny. Przepis pochodzi od Piotra Kucharskiego.

Składniki:300 g
pieczarek, startych na tarce o grubych oczkach1 średnia
cebula, pokrojona w kostkę10
jajek ugotowanych na twardo2 surowe
jajka1 pęczek
szczypiorku, posiekanego1 pęczek
natki pietruszki, posiekanej1 pęczek
koperku, posiekany2 łyżki
majonezu1 łyżka
śmietany 18%1
bułka namoczona w
mleku½ szklanki
bułki tartej½ łyżeczki
bazylii½ łyżeczki
majerankusól i
pieprz do smaku1 łyżka
masłaSposób przygotowania:
Pieczarki i
cebulę podsmaż z
masłem na patelni, aż do momentu gdy odparuje cała
woda.
Jajka na twardo wymieszaj z
ziołami,
śmietaną,
majonezem,
bułką namoczoną w
mleku i
bułką tartą. Dodaj roztrzepane surowe
jajka, podsmażone
pieczarki i
cebulę, dopraw
pieprzem i
solą. Dokładnie wymieszaj. Przełóż do natłuszczonej formy keksowej.Piecz w rozgrzanym piekarniku do 200°C przez około 1 godzinę.Smacznego!