ßßß Cookit - przepis na Leczo wegetariańskie

Leczo wegetariańskie

nazwa

Wykonanie

Pyszne wegetariańskie leczo, przepis zaczerpnęłam ze strony Kwestia Smaku, troszkę zmodyfikowałam pod to co było dostępne w domu, bo za bardzo nie chciało mi się ruszyć do sklepu ;).
Składniki:
2 ząbki czosnku
1 cebula
1/3 papryczki chili
2 łyżki oliwy
2 papryki
2 kolby kukurydzy
1 średnia cukinia
250 g pieczarek
3 pomidory
250 g przecieru pomidorowego
1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku
1/2 łyżeczki chili
1 łyżeczka suszonego oregano
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka soli morskiej
pieprz mielony
Opis wykonania:
Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Rozgrzewamy oliwę w garnku,wrzucamy czosnek i chwilkę podsmażamy, dodajemy cebulę . Smażymy co chwilę mieszając, aż cebula się zeszkli.
Dodajemy oczyszczoną z nasion i pokrojoną w kostkę paprykę. Kukurydze oczyszczamy i skrajamy nożem, dodajemy do garnka. Zwiększamy ogień , dodajemy pokrojoną cukinię i smażymy przez 2 - 3 minuty.
Następnie dodajemy pokrojone na plasterki pieczarki . Smażymy przez około 10 - 12 minut, od czasu do czasu mieszając warzywa, doprawiamy solą i pieprzem.
Pomidory obieramy ze skórki, usuwamy pestki. Kroimy w kostkę i wrzucamy do warzyw. Cukinię kroimy w kostkę dodajemy do garnka. Dodajemy koncentrat pomidorowy, czerwoną paprykę w proszku oraz suszone oregano, doprawiamy cukrem i gotujemy przez około 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Justyna L.
Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.
Podobne Przepisy
Źródło:http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/2014/08/leczo-wegetarianskie.html