Wykonanie
Pyszne wegetariańskie leczo, przepis zaczerpnęłam ze strony Kwestia Smaku, troszkę zmodyfikowałam pod to co było dostępne w domu, bo za bardzo nie chciało mi się ruszyć do sklepu ;).
Składniki:2 ząbki
czosnku1
cebula1/3
papryczki chili2 łyżki
oliwy2
papryki2
kolby kukurydzy1 średnia
cukinia250 g
pieczarek3
pomidory250 g
przecieru pomidorowego1 łyżeczka
papryki słodkiej w proszku1/2 łyżeczki
chili1 łyżeczka
suszonego oregano1 łyżeczka
cukru1 łyżeczka
soli morskiejpieprz mielonyOpis wykonania:
Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę.
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Rozgrzewamy
oliwę w garnku,wrzucamy
czosnek i chwilkę podsmażamy, dodajemy
cebulę . Smażymy co chwilę mieszając, aż
cebula się zeszkli.Dodajemy oczyszczoną z nasion i pokrojoną w kostkę
paprykę.
Kukurydze oczyszczamy i skrajamy nożem, dodajemy do garnka. Zwiększamy ogień , dodajemy pokrojoną
cukinię i smażymy przez 2 - 3 minuty.Następnie dodajemy pokrojone na plasterki
pieczarki . Smażymy przez około 10 - 12 minut, od czasu do czasu mieszając warzywa, doprawiamy
solą i
pieprzem.
Pomidory obieramy ze skórki, usuwamy pestki. Kroimy w kostkę i wrzucamy do warzyw.
Cukinię kroimy w kostkę dodajemy do garnka. Dodajemy
koncentrat pomidorowy,
czerwoną paprykę w proszku oraz
suszone oregano, doprawiamy
cukrem i gotujemy przez około 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy