Wykonanie
            Leczo z 
cukinią, 
pieczarkami i 
paprykąTo pełne kolorów danie, w takie szare, zimne dni jak dziś, wspaniale rozgrzewa i poprawia humor. Nie wymaga żadnych wyszukanych produktów, smakuje wyśmienicie, a do tego przyrządzam je w niecałe pół godziny. Gorąco polecam!

Na 4 porcje przygotuj:1 
czerwoną paprykę2 małe 
cukinie2 małe 
cebule1 pęto wiejskiej 
kiełbasydużą garść 
pieczarek1 puszkę całych 
pomidorów2 duże łyżki 
koncentratu pomidorowego3 duże łyżki 
oliwy z oliwek3 ząbki 
czosnkumała łyżeczka 
słodkiej paprykiszczypta 
chilliszczypta 
cukrusól, 
pieprzpęczek 
natki pietruszki
Pokrój 
cebulę w piórka, 
czosnek bardzo drobno, 
paprykę i 
cukinię w grubą kostkę, 
kiełbasę w centymetrowe półplasterki. Rozgrzej głęboką patelnie, wlej na nią 
oliwę z oliwek. Na rozgrzany tłuszcz wrzuć 
cebulę, 
czosnek, 
paprykę i 
kiełbasę, wymieszaj. Po 5 minutach dodaj 
pieczarki i 
cukinię, wymieszaj dodaj 
chilli, 
słodką paprykę, 
cukier oraz 
sól i 
pieprz do smaku. 
Pomidory z puszki pokrój na mniejsze części, całą zawartość puszki wlej na patelnię. Do połowy puszki nalej 
wody, obmyj ścianki puszki z pozostałego soku z 
pomidorów i wlej na patelnię. Dodaj 
koncentrat pomidorowy, wymieszaj wszystkie składniki i duś 10 minut.

Przed samym podaniem posyp leczo grubo pociętą 
natką pietruszki. Możesz podać je z 
ryżem lub świeżym 
pieczywem, Smacznego!