Wykonanie
Przepis ten długo mnie kusił w końcu postanowiłam zrobić go na święta i okazał się bardzo pyszny, wilgotny, z bardzo delikatnym
spodem. Co jest ważne bardzo długo pozostaje świeży. Polecam wypróbujcie ten przepis.

Składniki :1 kg
sera białego1 kostka
margaryny2 szklanki
mąki1 szklanka
cukru2 opakowania
cukru waniliowego6
jajek7 średnich
ziemniaków1
cukier waniliowy3 czubate łyżki budyniu
śmietankowego3 łyżeczki
proszku do pieczeniaulubione
bakalie u mnie
żurawina i skórka kandyzowana z
cytryny i
pomarańczyOpis wykonania :1. Z
mąki , 2 łyżeczek
proszku do pieczenia, 2
jajek, 1/2 kostki
margaryny, 1/2 szklanki
cukru i 1
cukru waniliowego zagniatamy ciasto. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Rozkładamy ciasto na dnie.2. Ugotowane
ziemniaki i
ser mielimy dwukrotnie.1/2 kostki
margaryny, 1/2 szklanki
cukru, 1
cukier waniliowy i 4
żółtka ucieramy mikserem na puszystą masę. Następnie dodajemy
ser z
ziemniakami,
budyń, łyżeczkę
proszku do pieczenia i na końcu ubitą z 6
białek pianę.3. Pieczemy w 180 C bez termoobiegu na środkowej półce około 90 minut, średnia blaszka.


źródło : Encyklopedia kulinarna CiastaJustyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy