ßßß
Składniki :1 kg sera białego1 kostka margaryny2 szklanki mąki1 szklanka cukru2 opakowania cukru waniliowego6 jajek7 średnich ziemniaków1 cukier waniliowy3 czubate łyżki budyniu śmietankowego3 łyżeczki proszku do pieczeniaulubione bakalie u mnie żurawina i skórka kandyzowana z cytryny i pomarańczyOpis wykonania :1. Z mąki , 2 łyżeczek proszku do pieczenia, 2 jajek, 1/2 kostki margaryny, 1/2 szklanki cukru i 1 cukru waniliowego zagniatamy ciasto. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Rozkładamy ciasto na dnie.2. Ugotowane ziemniaki i ser mielimy dwukrotnie.1/2 kostki margaryny, 1/2 szklanki cukru, 1 cukier waniliowy i 4 żółtka ucieramy mikserem na puszystą masę. Następnie dodajemy ser z ziemniakami, budyń, łyżeczkę proszku do pieczenia i na końcu ubitą z 6 białek pianę.3. Pieczemy w 180 C bez termoobiegu na środkowej półce około 90 minut, średnia blaszka.
źródło : Encyklopedia kulinarna CiastaJustyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy