ßßß Cookit - przepis na Sernik

Sernik

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Sernik
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 75 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
ser biały 1 kilogramów
proszek do pieczenia 1.5 łyżek deserowych
cukier 1 szklanek
jajko 8 sztuk
cukier waniliowy 1 sztuk
margaryna 1 kostek
bakalia według uznania
grysik 8 łyżek stołowych
Wykonanie:
Biały ser zmielić.Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym,następnie do tego dodawać powoli na przemian jajka, ser, grysik, bakalie, proszek do pieczenia. Otrzymaną masę przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.Piec ok. jednej godziny w 180 stopniach (na bokach musi być przyrumieniony).
Uwagi:
Bakalie dodajemy na samym końcu.
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3103/Sernik