Wykonanie
« Powrót  Sernik

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 75 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ser biały 1 kilogramów
proszek do pieczenia 1.5 łyżek deserowych
cukier 1 szklanek
jajko 8 sztuk
cukier waniliowy 1 sztuk
margaryna 1 kostek
bakalia według uznaniagrysik 8 łyżek stołowychWykonanie:
Biały ser zmielić.
Margarynę utrzeć z
cukrem i
cukrem waniliowym,następnie do tego dodawać powoli na przemian
jajka,
ser, grysik,
bakalie,
proszek do pieczenia. Otrzymaną masę przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej
bułką tartą.Piec ok. jednej godziny w 180 stopniach (na bokach musi być przyrumieniony).Uwagi:
Bakalie dodajemy na samym końcu.Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: