Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 250 gramów
masło 250 gramów
jajka 4 sztuk
cukier 250 gramów
cukier waniliowy 1 porcja
cytryna 1 sztuk
proszek do pieczenia 10 gramów
bakalie 30 dekagramówWykonanie:
Mąkę przesiać i wymieszać z
proszkiem do pieczenia.
Masło utrzeć dodając
żółtka,
cukier,
cukier waniliowy,
sok z cytryny i skórkę z niej otartą(
cytrynę należy uprzednio sparzyć). Wsypać
mąkę, wymieszać.
Białka ubić na sztywną pianę z 2 łyżkami
cukru, delikatnie wymieszać łyżką z pozostałymi składnikami. Dodać
bakalie, wymieszać ponownie. Przełożyć do formy wysmarowanej
masłem i oprószonej
mąką.Piec 1 godzinę w 180 stopniach.Dowolnie udekorować.Autor: IzkaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: