ßßß
Składniki :Ciasto3 szklanki mąki5 żółtek1 kostka margaryny1 łyżeczka proszku do pieczenia3 łyżki cukru pudruSer1 kg zmielonego sera u mnie Piątnica z wiaderka1 kostka margaryny8 jaj1 budyń waniliowy bez cukru30 dag cukru kryształupuszka brzoskwińMasa orzechowa25 dag orzechów mielonych u mnie arachidowe1/2 szklanki mleka2 łyżki cukru kryształu2 jajka1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki masłaOpis wykonania:CiastoZ podanych składników zagniatamy ciasto kruche, dzielimy na dwie części. Jedną rozwałkowujemy i wykładamy dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.SerMargarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy stopniowo cały czas miksując żółtka, ser, budyń i na końcu ubitą pianę z białek, delikatnie mieszamy.Masa orzechowaMasło, mleko, cukier gotujemy, dodajemy zmielone orzechy, mieszamy i studzimy. Następnie dodajemy żółtka, proszek do pieczenia oraz pianę z białek, delikatnie mieszamy.ZłożenieNa ciasto kruche wykładamy masę orzechową, następnie połowę sera, pokrojone w kostkę brzoskwinie, resztę sera, wierzch posypujemy resztą kruchego ciasta.Pieczemy w 160 C około 80 minut. Sprawdzamy na brzegu jeżeli patyczek jest suchy wyłączamy piekarnik i zostawiamy w zamkniętym do całkowitego wystudzenia.Źródło : 100 najnowszych ciast Siostry Anastazji.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy