Wykonanie
Ciasto Hali czyli inaczej sernik na kruchym cieście z
budyniem czekoladowym czyli jeszcze inaczej ciasto z dzieciństwa które dobrze wspominam po dziś dzień. Jest bardzo łatwe w przygotowaniu za to połączenie smaków jest bardzo efektowne. Piekłam w blaszce o wymiarach 41 cm x 25 cm.
Składniki:ciasto kruche3,5 szklanki
mąki1 nie pełna szklanka
cukru pudru200g
masła2
żółtkaser1 kg
sera1/2 szklanka
cukru125g miękkiego
masła3
jajka1
budyń waniliowydodatkowo3 budynie
czekoladowe1 litr
mleka5 łyżek
cukruWykonanie:Zagnieść kruche ciasto, wyłożyć na blaszkę, nakłuć widelcem w kilku miejscach, podpiec 10 minut w 180 stopniach. Ugotować
budyń i szybko jeszcze ciepły rozprowadzić na cieście, zostawić do wystygnięcia.
Masło utrzeć mikserem z
cukrem, dodać
ser i
jajka a na końcu
budyń i jeszcze raz dokładnie zmiksować. Masę
serową wylać na
budyń. Piec godzinę w 190 stopniach.Zapraszam do oglądania gazetki promocyjnej Biedronka i Lidl :