Wykonanie
Sernik o smaku
wanilii na mięciutkich biszkoptach z dodatkiem soczystych połówek
brzoskwiń...
Ilość składników w pierwszej chwili może przerazić - w każdym razie mnie by już przeraził... W rzeczywistości wykonanie jest
banalne i w dzisiejszych czasach wykonanie, przy użyciu miksera, zajmuje kilka minut... Do tego smak jest bajeczny...Składniki:Masa:- 1 kg normalnego
sera lub 1 kg z gotowców- 5
jajek- 2/3 kostki
masła lub
margaryny- 1
budyń waniliowy- 1 "Sernix" Dr. Oether (bez
mleka)- 1 łyżeczka
proszku do pieczenia- 1 szkl.
cukru pudru- ewentualnie 1/2 szkl.
mleka, jeśli masa wychodzi zbyt gęsta, jednak nigdy nie udało mi się tego składnika dodać :)Dodatki:- 1 puszka
brzoskwiń (połówek)- okrągłe
biszkoptyPrzygotowanie:Blachę dobrze smarujemy
margaryną i układamy na dno
biszkopty. Jeśli mamy
ser normalny - należy go zemleć w młynku razem z kawałkami
masła. Wszystkie pozostałe składniki na masę mieszamy powoli w mikserze i wylewamy na
biszkopty. Odsączone
brzoskwinie wciskamy w masę wybrzuszeniem do góry :). Pieczemy w piekarniku (180-200 st. C) do momentu zarumienienia się wierzchu sernika (ok 50min). Sprawdzamy wykałaczką czy środek jest upieczony. Smacznego! :)