ßßß
Składniki:Ciasto kruche:30 dag mąki1 kostka margaryny1 jajko3 łyżki śmietany3 łyżki cukru pudru2 łyżeczki proszku do pieczeniaMasa orzechowa:20 dag mielonych orzechów włoskich0,5 szklanki mleka2 łyżki cukru kryształu2 jajka0,5 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki masła lub margarynySer:1 kg zmielonego sera1 kostka margaryny8 jajek1 budyń waniliowy bez cukru30 dag cukru kryształuolejek waniliowyDodatkowo:puszka brzoskwińSposób przygotowania:1. Robimy ciasto k ruche: mąkę mieszamy z zimną margaryną, dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Ciastem wykł a damy blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.2. Robimy masę orzec hową: masło lub margarynę, cukier i mleko zagotow ujemy, po zagotowaniu zestawiamy z o gnia i dodajemy orzechy mielone. Całość mieszamy i ods tawi amy do ostudzenia. Jaj ka dzieli my na białka i żółtka, białka ubijamy na sztywno. Do masy orzechowej dodajemy żółtka i proszek do pieczenia, a na koniec pianę i delikatnie mieszamy. Orzec hy wykładamy na wcześniej wyłożone ciasto kruche.3. Brzoskwinie odsączamy z zalewy i kroimy na mniejsze częsci.4. Robimy ser: żółtka oddzielamy od białek , białka ubijamy na sztywną pianę. Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy po jednym żółtku, a potem stopniowo dodajemy ser, proszek budyniowy, olejek waniliowy i na koniec dodajemy pianę i delikatnie mieszamy.5. Na orzechy wykładamy połowę sera, rozkładamy kawałki brzoskwiń i na to resztę sera.6. Ciasto wkł a damy do na grzanego do 180 st. C piekarnika i pieczemy 1 , 5 - 2 godziny (do ładnego zru mienienia ciasta). P o u pieczeniu wyłączamy piekarnik, a sernik zostawiamy w środku, aż ciasto całkowicie wystygnie.Smacznego!!!