Wykonanie
Zapiekana
kasza jaglana - dawno nie
jadłam jej w tym wydaniu. Mam czas, więc bez wahania biorę się za wypiekanie.
Kakao świetnie współgra z
gruszką, ale również z
malinami . Do tego
trio dodaję
kokos w postaci wiórek oraz
mąki .
Słodycz standardowo zawdzięczam świeżym
daktylom . Jako
orzechowy dodatek wybrałam włoskie . Jeszcze
gorzka czekolada, by rozpuściła się pod wpływem ciepła i otuliła podniebienie, tak jak lubię :)
Maliny kojarzące mi się z latem oraz jesienna
gruszka. Zdecydowanie udane połączenie!




zapiekana
czekoladowo-kokosowa
kasza jaglana (na
mleku migdałowym) z
gruszką,
malinami,
orzechami włoskimi,
gorzką czekoladą 99% oraz
płatkami kokosowymibaked choco-coco millet (with almond milk) with pear, raspberries, walnuts, dark chocolate 99% and coconut flakes

Składniki:- 4 łyżki
kaszy jaglanej- szklanka
mleka migdałowego (lub inne roślinne)- łyżeczka
kakao naturalnego- łyżka wiórek
kokosowych- łyżka
mąki kokosowej-
gorzka czekolada 99% (lub inna)- świeże lub
suszone daktyle-
gruszka-
maliny- dowolne
orzechyKaszę jaglaną z wiórkami ugotować na
mleku (można to zrobić wieczorem, by rano oszczędzić czas). Następnie przełożyć ją do miseczki - wymieszać z
kakao,
mąką kokosową, posiekanymi
daktylami,
orzechami, startą na wiórki połową
gruszki oraz świeżymi
malinami. Całość przełożyć do natłuszczonego naczynia do zapiekania (najlepiej
olejem kokosowym). Na wierzch ułożyć pozostałą część
gruszki, resztę
orzechów oraz
gorzką czekoladę i opcjonalnie
płatki kokosa. Piec w 180 stopniach Celsjusza przez ok. 25-30 min. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Rozgrzewające śniadanie z piekarnika może w końcu przegoni chorobę i poczuję się lepiej, zdrowiej. Czasu jest niewiele, rzeczy mnóstwo do zrobienia, ale najważniejsze to zachować równowagę i nie zapomnieć o chwili wytchnie ni a. Co to oznacza?... Trzy oddechy i do pracy! :DPrzyjemnej środy!