ßßß Cookit - przepis na Mazurek wielkanocny bez glutenu i pieczenia

Mazurek wielkanocny bez glutenu i pieczenia

nazwa

Wykonanie

składniki:
spód orzechowy
200 g migdałów
2 łyżki syropu z agawy
20 g oleju kokosowego
masa czekoladowa
50 g (suchej) kaszy jaglanej
400 ml mleka roślinnego (ja użyłam ryżowego)
15 sztuk daktyli
20 g oleju kokosowego
75 g gorzkiej czekolady (dla bezglutenowców, najlepiej bezglutenowa)
polewa i dodatki
50 g gorzkiej czekolady
25 ml mleka roślinnego
2 łyżki syropu z agawy
1 . Mleko, olej kokosowy, czekoladę i daktyle gotujemy i dorzucamy kaszę. Gotujemy około 15 minut
2. Migdały mielimy z agawą i olejem kokosowy i wykładamy na blachę. Odstawiamy do lodówki i w tym czasie robimy masę
3. Ugotowaną kaszę blenderujemy
4. Wylewamy na orzechowy podkład i odstawiamy do lodówki lub w inne chłodne miejsce do zastygnięcia.
5. Przygotowujemy polewę
...i GOTOWE !!!
Kochani, życzę Wam pogodnych, radosnych, w gronie rodziny świat Wielkanocnych :)
Źródło:http://dietetycznienacodzien.blogspot.com/2015/04/mazurek-wielkanocny-bez-glutenu-i.html