ßßß
Cookit - przepis na Mazurek wielkanocny bez glutenu i pieczenia
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Mazurek wielkanocny bez glutenu i pieczenia
Składniki
Orzechy
Migdały
Syrop z agawy
Olej
Kokos
Kasza jaglana
Daktyle
Czekolada gorzka
Mleko
Wykonanie
składniki:spód
orzechowy
200 g
migdałów
2 łyżki
syropu z agawy
20 g
oleju
kokosowego
masa czekoladowa50 g (suchej)
kaszy jaglanej
400 ml
mleka
roślinnego (ja użyłam
ryżowego
)15 sztuk
daktyli
20 g
oleju
kokosowego
75 g
gorzkiej czekolady
(dla bezglutenowców, najlepiej bezglutenowa)polewa i dodatki50 g
gorzkiej czekolady
25 ml
mleka
roślinnego2 łyżki
syropu z agawy
1 .
Mleko
,
olej
kokosowy
,
czekoladę
i
daktyle
gotujemy i dorzucamy
kaszę
. Gotujemy około 15 minut
2.
Migdały
mielimy z agawą i
olejem
kokosowy
i wykładamy na blachę. Odstawiamy do lodówki i w tym czasie robimy masę
3. Ugotowaną
kaszę
blenderujemy
4. Wylewamy na
orzechowy
podkład i odstawiamy do lodówki lub w inne chłodne miejsce do zastygnięcia.5. Przygotowujemy polewę
...i GOTOWE !!!
Kochani, życzę Wam pogodnych, radosnych, w gronie rodziny świat Wielkanocnych :)
Źródło:
http://dietetycznienacodzien.blogspot.com/2015/04/mazurek-wielkanocny-bez-glutenu-i.html
Przepisy powiązane
Czekoladowy budyń z kaszy jaglanej
Czekoladowy budyń z kaszy jaglanej
Czekoladowy budyń z kaszy jaglanej
Czekoladowy budyń z kaszy jaglanej
Czekoladowy budyń jaglany
Składniki powiązane (0)