Wykonanie

Okres przeziębień nadciągnął. Przeprosiłam się więc z jaglanką i podaję ją codziennie w przeróżnych postaciach. Ostatnio króluje
czekoladowy budyń inspirowany przepisem Olgi :Składniki:szklanka ugotowanej
kaszy jaglanej20g
gorzkiej czekolady (u mnie 72% z Lidla)1/2-3/4 szklanki
mlekakilka
daktyli (opcjonalnie, jeśli ktoś lubi słodsze)
Mleko podgrzać w garnku, po chwili wrzucić
czekoladę. Jeśli używamy
daktyli - to jest odpowiedni moment, żeby je dodać :) Podgrzewać aż się cała
czekolada ładnie rozpuści. Przelać do
kaszy i całość zblendować na gładko. Jeśli
budyń jest za gęsty - dolać
mleka. Tyle :) Żadna filozofia, za to ten smak!!Moje dziecko często sobie ten
budyń posypuje
słonecznikiem. Możliwości modyfikacji jest tak dużo, jak dużo pasujących składników mam w szafkach :)