Chyba nie znam, nikogo kto by nie lubił budyniu! Pyszny kremowy deser kojarzy mi się przede wszystkim z dzieciństwem. Czekoladowy, śmietankowy czy waniliowy - każdy równie pyszny. Dzisiaj mam dla Was przepis jak zrobić domowy budyń na bazie kaszy jaglanej. Smacznie, zdrowo i bardzo energetycznie. Idealne na śniadanie lub jako deser. Posmakuje każdemu - gwarantuje!składniki:1/3 szklanki kaszy jaglanej2.5 szklanki mlekaszczypta soli15 daktyli100 g gorzkiej czekoladyśmietana 30 %pół łyżeczki cukruulubione owoce lub bakalieKasze przelewamy wrzątkiem i wrzucamy do garnka razem z mlekiem, daktylami i szczyptą soli. Całość zagotowujemy. W połowie gotowania dodajemy czekoladę i czekamy, aż się rozpuści. Jeśli kasza będzie już miękka to miksujemy całość blenderem na gładką masę. Śmietanę ubijamy z cukrem na puszystą pianę. Budyń podajemy albo na zimno, albo na gorąco z bitą śmietaną i ulubionymi owocami lub bakaliami.