ßßß

Składniki:1/2 szklanki kaszy jaglanej2 szklanki mleka migdałowego (można zastąpić zwykłym mlekiem)szczypta soliłyżka oleju kokosowego50g gorzkiej czekolady 85 % kakao15 suszonych moreli lub daktyli (u mnie morele)posiekane orzechy włoskie do posypania budyniuKaszę jaglaną wsypujemy do rondelka, zalewamy mlekiem oraz dodajemy pozostałe składniki. Całość gotujemy na małym ogniu około 15 do 20 minut. Należy mieszać od czasu do czasu aby nic się nie przypaliło.Po tym czasie zdejmujemy z ognia i miksujemy ręcznym blenderem na gładką masę.Następnie przekładamy do miseczek i posypujemy kawałkami orzechów włoskich lub ulubionymi dodatkami.
Budyń jest słodziutki, wspaniale czekoladowy oraz śmiało może zastąpić śniadanie. Smakuje świetnie zarówno na ciepło jak i po ostygnięciu. Wspaniały nawet na diecie.Smacznego...