ßßß Cookit - przepis na Czekoladowy budyń z kaszy jaglanej

Czekoladowy budyń z kaszy jaglanej

nazwa

Wykonanie

Drugi przepis na bazie pysznej, zdrowej kaszy jaglanej. Tym razem mam dla Was cudowny, czekoladowy budyń domowej roboty. Bo nie ma to jak pyszny deser po obiedzie a na dodatek ZDROWY! Ja uwielbiam go z malinami, winogronem i orzechami wszelkiego rodzaju. Gotowi poczuć zdrowy raj w buzi i brzuchu?!
Składniki na 4 porcje:
2 i 1/3 szklanki mleka (krowie, migdałowe, sojowe, kokosowe)
1/2 szklanki kaszy jaglanej,
16 daktyli,
1 tabliczka gorzkiej lub mlecznej czekolady (według uznania),
1 łyżka oleju z pestek winogron lub lnianego,
szczypta soli,
W garnku lub rondelku z grubszym dnem gotujemy kaszę z mlekiem, olejem, daktylami i szczyptą soli. Gotujemy tak ok. 15 minut aż kasza będzie mięciutka. Pod koniec gotowania dodajemy czekoladą podzieloną na kostki i mieszamy do połączenia. Ściągamy z palnika i czekamy aż troszkę przestygnie.
Po 10 minut śmiało możemy przerzucić naszą miksturę do blendera rób zrobić to w garnku. Blendujemy na gładki budyń.
Możemy jeść z owocami, orzechami lub po prostu sam.
Smacznego :)
Całusy :*
Źródło:http://slodkakuchareczka.blogspot.com/2016/04/czekoladowy-budyn-z-kaszy-jaglanej.html