Wykonanie
Drugi przepis na bazie pysznej, zdrowej
kaszy jaglanej. Tym razem mam dla Was cudowny,
czekoladowy budyń domowej roboty. Bo nie ma to jak pyszny deser po obiedzie a na dodatek ZDROWY! Ja uwielbiam go z
malinami,
winogronem i
orzechami wszelkiego rodzaju. Gotowi poczuć zdrowy raj w buzi i brzuchu?!Składniki na 4 porcje:2 i 1/3 szklanki
mleka (krowie,
migdałowe,
sojowe,
kokosowe)1/2 szklanki
kaszy jaglanej,16
daktyli,1 tabliczka gorzkiej lub
mlecznej czekolady (według uznania),1 łyżka
oleju z pestek
winogron lub lnianego,szczypta
soli,W garnku lub rondelku z grubszym dnem gotujemy
kaszę z
mlekiem,
olejem,
daktylami i szczyptą
soli. Gotujemy tak ok. 15 minut aż
kasza będzie mięciutka. Pod koniec gotowania dodajemy
czekoladą podzieloną na kostki i mieszamy do połączenia. Ściągamy z palnika i czekamy aż troszkę przestygnie.Po 10 minut śmiało możemy przerzucić naszą miksturę do blendera rób zrobić to w garnku. Blendujemy na gładki
budyń.Możemy jeść z
owocami,
orzechami lub po prostu sam.Smacznego :)Całusy :*