ßßß
 
            
         Składniki (na 3 porcje):1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej (niecałe pół szklanki suchej)1 szklanka mleka roślinnego, np. migdałowego lub owsianego6 szt. suszonych daktyli bez pestek2-3 łyżki pasty sezamowej tahiniPrzygotowanie:Zagotować mleko z daktylami i tahini, dodać ugotowaną kaszę jaglaną, dokładnie wymieszać. Całość zmiksować za pomocą blendera na gładką masę. Podawać od razu, ponieważ najlepiej smakuje na ciepło.
Składniki (na 3 porcje):1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej (niecałe pół szklanki suchej)1 szklanka mleka roślinnego, np. migdałowego lub owsianego6 szt. suszonych daktyli bez pestek2-3 łyżki pasty sezamowej tahiniPrzygotowanie:Zagotować mleko z daktylami i tahini, dodać ugotowaną kaszę jaglaną, dokładnie wymieszać. Całość zmiksować za pomocą blendera na gładką masę. Podawać od razu, ponieważ najlepiej smakuje na ciepło.
