Wykonanie
            Zbliża się wolny sobotni wieczór.Dla tych, którzy czasami w domu lubią poczuć się niezwykle proponuję domowe tortille.W kuchni meksykańskiej jest to rodzaj płaskiego, okrągłego placka z 
mąki kukurydzianej lub pszennej.A w lawendowej kuchni to mieszanka różnych kombinacji, czyli takie dodatki, jakie lubimy w domu najbardziej.

Składniki:opakowanie gotowych placków tortilli
pomidorogórekkukurydzafilet z kurczakakapusta pekińskaczerwona cebulaprzyprawy do kurczakasos czosnkowy - 
majonez, 
jogurt naturalny, 
czosnek granulowany, 
sól, 
pieprz i troszkę startego 
żółtego seraPrzygotowanie:Sos: wszystkie składniki mieszamy. Ja 
daję mały kubek 
jogurtu naturalnego i 2 łyżki 
majonezu. Pozostałe składniki sosu trzeba dodać według własnego smaku.
Kurczaka pokrojonego w paski podsmażamy na 
oleju. Wcześniej można go zamarynować w dowolnie wybranych przyprawach.Gotowe placki lekko skrapiamy 
wodą i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Jeśli lubimy chrupkie ciasto to trzymamy 4 minuty, a jeśli lepsze są miękkie ciasta to 2 minutki na patelni.Podgrzany placek smarujemy gotowym sosem, układamy na nim poszatkowaną 
kapustę pekińską, 
cebulę pokrojoną w paseczki, 
ogórka i 
pomidora pokrojone w kostkę, 
kukurydzę i 
kurczaka. Całość zawijamy. Ja moje musiałam spiąć wykałaczką, bo lubię, kiedy jest dużo różności w mojej tortilli.





