Rewelacyjne, jednakże pracochłonne kotleciki z kurczaka, otulone ciastem na bazie bulionu z dodatkiem warzyw i serka. Tradycyjny przysmak z kuchni brazylijskiej w mojej wersji.2 filety z piersi kurczaka1 cebula2 ząbki czosnku50 g masła2 kostki rosołowePieprz5 szklanek wody2,5 szklanki mąki pszennej250 g warzyw na patelnię z ziołami i papryką Hortex1 łyżka keczupu125 g serka Brie2 jajkaBułka tartaOk. 1 l oleju lub smalcuFilet z kurczaka myjemy i umieszczamy w garnku. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę, posiekany czosnek oraz masło. Całość zalewamy 5 szklankami wody. Doprawiamy pieprzem i wrzucamy kostki rosołowe. Gotujemy do miękkości mięsa.Po ugotowaniu wyjmujemy kurczaka, odmierzamy do osobnego garnka 3 szklanki powstałego bulionu, gotujemy. Wsypujemy mąkę i czekamy minutę. Mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji (ciasto musi odchodzić od ścianek garnka). Odstawiamy do przestygnięcia.Kurczaka kroimy na drobne kawałki, warzywa smażymy na patelni do miękkości. Łączymy ze sobą i dodajemy keczup.Gdy ciasto już przestygnie wbijamy żółtka i wyrabiamy na jednolite gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na blacie opruszonym dość grubo mąką. Wycinamy koło o średnicy 11 cm i grubości 2-3 mm.Na środku każdego układamy farsz z kurczaka i warzyw oraz plaster serka Brie. Zlepiamy dokładnie brzegi.Panierujemy w pozostałym białku oraz bułce tartej. Smażymy na rumiano około 8-10 minut na głębokim oleju lub smalcu, często przewracając.