Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
skrzydełka kurczaka 500 gramów
marchewka 2 sztuk
por 1 sztuk
majeranek według uznania
papryka mielona ostra według uznania
czosnek według uznania
tymianek według uznania
buraczki mrożone 1 porcja
masło 1 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
cukier według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ze skrzydełek odkroić końcówki, a pozostałą część przekroić na pół. Natrzeć skrzydełka
ziołami i obsmażyć na
oleju.Oczyszczone
marchewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Oczyszczony
por pokroić na centymetrowe kawałki i przesmażyć z
czosnkiem - 5 minut.Skrzydełka przełożyć razem z warzywami do garnka i podlać pół szklanki
wody. Dusić do miękkości.Podgrzać
buraczki z
masłem i kilkoma łyżkami
wody, dodać
przyprawy.Skrzydełka podawać z
buraczkami i
ryżem wymieszanym z posiekanym
szczypiorkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: