ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoskrzydełka kurczaka 500 gramówmarchewka 2 sztukpor 1 sztukmajeranek według uznaniapapryka mielona ostra według uznaniaczosnek według uznaniatymianek według uznaniaburaczki mrożone 1 porcjamasło 1 łyżek stołowychczosnek 1 ząbkicukier według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ze skrzydełek odkroić końcówki, a pozostałą część przekroić na pół. Natrzeć skrzydełka ziołami i obsmażyć na oleju.Oczyszczone marchewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Oczyszczony por pokroić na centymetrowe kawałki i przesmażyć z czosnkiem - 5 minut.Skrzydełka przełożyć razem z warzywami do garnka i podlać pół szklanki wody. Dusić do miękkości.Podgrzać buraczki z masłem i kilkoma łyżkami wody, dodać przyprawy.Skrzydełka podawać z buraczkami i ryżem wymieszanym z posiekanym szczypiorkiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: