Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mięso mielone wołowo-wierzowe 0,5 kilogramów
cebula 2 sztuk
olej 3 łyżek stołowych
woda 1 szklanek
liść laurowy 2 sztuk
pomidory pelati krojone 1 puszka
koncentrat pomidorowy 2 łyżek stołowych
czosnek 3 ząbki
sos sojowy 2 łyżek stołowychsos
piri-
piri Tarsmak 2 łyżek stołowych
papryka słodka czerwona w proszku 1 łyżek stołowych
fasola czerwona konserwowa 1 puszka
kukurydza konserwowa 1 puszka
sól do smaku gramów
oregano do smaku gramówWykonanie:
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na
oleju. Następnie dodajemy
mięso,
wodę i dokładnie mieszamy, żeby pozbyć się grudek
mięsa. Do tego wrzucamy
pomidory pelati,
liście laurowe i dusimy do miękkości ok. 45 minut. Po tym dodajemy
koncentrat pomidorowy,
czosnek wyciśnięty przez praskę,
sos sojowy, sos
piri-
piri oraz pozostałe
przyprawy i jeszcze chwilę dusimy. Na koniec wrzucamy odsączone z
wody:
fasolę i
kukurydzę konserwową. Wszystko gotujemy.Uwagi:Zupę można podawać z łyżką gęstej kwaśnej
śmietany położonej na wierzchu oraz tartym
serem żółtym.Smacznego!Autor: Robert Muzyczka, Szef Kuchni w Dworze Korona KarkonoszyAutor: GastrosferaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia MeksykańskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: