ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomięso mielone wołowo-wierzowe 0,5 kilogramówcebula 2 sztukolej 3 łyżek stołowychwoda 1 szklanekliść laurowy 2 sztukpomidory pelati krojone 1 puszkakoncentrat pomidorowy 2 łyżek stołowychczosnek 3 ząbkisos sojowy 2 łyżek stołowychsos piri-piri Tarsmak 2 łyżek stołowychpapryka słodka czerwona w proszku 1 łyżek stołowychfasola czerwona konserwowa 1 puszkakukurydza konserwowa 1 puszkasól do smaku gramóworegano do smaku gramówWykonanie:Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy mięso, wodę i dokładnie mieszamy, żeby pozbyć się grudek mięsa. Do tego wrzucamy pomidory pelati, liście laurowe i dusimy do miękkości ok. 45 minut. Po tym dodajemy koncentrat pomidorowy, czosnek wyciśnięty przez praskę, sos sojowy, sos piri-piri oraz pozostałe przyprawy i jeszcze chwilę dusimy. Na koniec wrzucamy odsączone z wody: fasolę i kukurydzę konserwową. Wszystko gotujemy.Uwagi:Zupę można podawać z łyżką gęstej kwaśnej śmietany położonej na wierzchu oraz tartym serem żółtym.Smacznego!Autor: Robert Muzyczka, Szef Kuchni w Dworze Korona KarkonoszyAutor: GastrosferaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia MeksykańskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: