Wykonanie
Dzisiaj na tapecie jedzonko mało wiosenne, ale za to jakie pyszne.Gulasz "węgierski" lekko zmodyfikowany.
Składniki:
mięsko - w moim przypadku
filet z indykapapryka różnokolorowa
marchewkaduża
cebula3 ząbki
czosnkupuszka
fasolki czerwonejsól,
pieprzpapryka słodkapapryka ostralistek laurowyczubrica zielona (lub
kminek)szklanka
czerwonego winaolej - ok 2 łyżki
koncentrat pomidorowywodaWykonanie:
Mięsko obsmażamy na dużym ogniu, przekładamy do rondla. Na tym samym
oleju podsmażamy
cebulkę i
czosnek, dodajemy koncentrat oraz słodką i
ostrą paprykę do smaku - zasmażamy. Zalewamy
wodą, ok 300ml, zagotowujemy i przelewamy do rondla. Wrzucamy pokrojoną
marchewkę,
listek laurowy, wlewamy szklankę
wina i doprawiamy do smaku. Dusimy na wolnym ogniu ok 1,5h, pod koniec - ok 20 minut przed końcem - wrzucamy
fasolkę i pokrojoną
paprykę.Pycha !!