ßßß
Cookit - przepis na Gulasz z czerwonej fasoli
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Gulasz z czerwonej fasoli
Składniki
Fasola czerwona
Liść laurowy
Wieprzowina - łopatka
Olej
Cebula
Czosnek
Woda
Papryka czerwona
Papryka ostra
Tymianek
Koncentrat pomidorowy
Sól
Pieprz
Wykonanie
Składniki:1 szklanka
czerwonej fasoli
2
liście laurowe
75 dag
łopatki wieprzowej
2 łyżki
oleju
2
cebule
2 ząbki
czosnku
2 szklanki
wody
1
czerwona papryka
ostra papryka
do smaku
tymianek
do smaku
koncentrat pomidorowy
2-3 łyżki
sól
i
pieprz
do smaku
Fasolę
zalej
wodą
i odstaw na całą noc. Zmień
wodę
i ugotuj na półmiękko z 1/2
cebuli
,
listkiem laurowym
i odrobiną
soli
. Odsącz.
Mięso
pokrój w kostkę i podsmaż na
oleju
. Przełóż do garnka. Na tym samym
oleju
zeszklij pozostałą
cebulkę
i dodaj do
mięsa
.Całość zalej
wodą
.Dodaj
pieprz
,
liść laurowy
i
pieprz
. Gotuj na średnim ogniu do momentu aż
mięso
zacznie robić się miękkie. Do gotującego
mięsa
dodaj
fasolę
,posiekany
czosnek
i
paprykę
. Dopraw papryczką,
tymiankiem
i dodaj
koncentrat pomidorowy
.Przykryj pokrywką i duś do momentu aż wszystkie składniki będą miękkie.
Źródło:
http://aroundtheflavors.blogspot.com/2015/10/gulasz-z-czerwonej-fasoli.html
Przepisy powiązane
KURCZAK W SOSIE POMIDOROWO - PAPRYKOWYM Z RYŻEM
GULASZ WĘGIERSKI Z PIECZONĄ PAPRYKĄ I POMIDORAMI
Zupa rybna
Świeżynka mazurska
Gulaszowo
Składniki powiązane (0)