Wykonanie
Składniki:Na
biszkopt:5
jajek3/4 szklanki
cukru1/2 szklanki
mąki ziemniaczanej1/2 szklanki
mąki pszennej1 łyżeczka
proszku do pieczeniaBiałka ubijamy na sztywno z
cukrem, dodajemy
żółtka,
mąki i
proszek do pieczenia. Wlewamy na formę 24×40 cm i pieczemy ok. 30 minut, aż wierzch się zarumieni.
Syrop do nasączenia
biszkoptu:1/2 szklanki
wodysok z jednej
cytryny2 łyżeczki
cukruWszystkie składniki łączymy, mieszamy i nasączamy
biszkopt.Masa zielona:900 ml soku zielonego Kubuś3 budynie
waniliowe lub
śmietankowe ( JEZELI NIE MAMY
GALARETKI MOZEMY DODAC
ZELATYNE)1, 5 paczki delicjiZ soku ugotować
budyń, przełożyć na nasączony
biszkopt, wyrównać, na masę ułożyć delicję
czekoladą do góry.Pianka:400 ml
śmietanki 36%1
galaretka cytrynowa badz
kiwi rozpuszczona 1 szklance
wody (ok. 200 ml)
Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy rozpuszczoną w szklance
wody, tężejącą
galaretkę.Ciasto kładziemy do lodówki na ok. 30 minut.Wierzch:2
galaretki zieloneGalaretki rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu, czekamy aż zacznie tężeć i wylewamy na wierzch ciasta.Warstwy:Ciasto– syrop– budyń– delicje– pianka–
galaretka