ßßß
Cookit - przepis na Włoska zupa cebulowa
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Włoska zupa cebulowa
Składniki
Cebula
Czosnek
Bulion drobiowy
Koncentrat pomidorowy
Sos sojowy
Sól
Pieprz
Oregano
Tymianek
Papryka ostra
Papryka słodka
Oliwa z oliwek
Ser starty
Wykonanie
Składniki4
cebule
(duże)3 ząbki
czosnku
3 litry
bulionu drobiowego
4 łyżeczki
koncentratu pomidorowego
1 łyżka
sosu sojowego
(opcjonalnie)
sól
pieprz
oregano
tymianek
ostra papryka
papryka słodka
oliwa
(do podsmażenia
cebuli
i
czosnku
)kilka łyżek
startego sera
garść grzanekSposób przygotowaniaKrok 1
Cebulę
pokroić w cieniutkie paseczki,
czosnek
drobno posiekać. Wrzucić na patelnię z rozgrzaną
oliwą
i osolić. Podsmażać do momentu zeszklenia.Krok 2W garnku zagotować
bulion
. Gdy
cebula
się zeszkli przełożyć ją do garnka. Doprawić
pieprzem
,
oregano
,
tymiankiem
,
papryką
i
sosem sojowym
. Gotować przez 20 minut.(Moja zupa jest dziś bez
tymianku
, bo w ostatniej chwili okazało się, że się skończył... Ale uwierzcie, bez
tymianku
to nie to samo. :( )Krok 3Zupę zaprawić koncentratem i gotować jeszcze ok 10 minut.Jeśli ktoś lubi gęstsze zupy, z powodzeniem można ją zagęścić
mąką
wymieszaną z zimną
wodą
.Krok 4Podawać z grzankami i tartym
serem
.
Źródło:
http://coolinarnie.pl/2013/02/4685/wloska-zupa-cebulowa
Przepisy powiązane
Hiszpańska zupa pomidorowa
SZASZŁYKI ZE SKRZYDEŁEK
Gyros
Conchiglioni bolognese
Domowe spaghetti
Składniki powiązane (0)