Coś dla miłośników mięsa “na słodko”. Zapach z piekarnika sprawia, że nie można się doczekać aż danie będzie gotowe:)Składniki4 udka kaczki2 pomarańcze2 kwaśne jabłkasok z 0,5 cytryny2 cebule1 łyżka miodumajeraneksól, pieprzSposób przygotowaniaKrok 1Udka wkładamy do marynaty z przypraw, miodu i soku z cytryny na min 30 min.Krok 2Pomarańcze kroimy na plasterki, jabłka na cząstki a cebulę w krążki. Na dnie formy układamy część owoców i warzyw a resztę mieszamy z mięsem, podlewamy 1 szklanką wody, doprawiamy i wstawiamy do piekarnika na około 2h.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 8.7/ 10 (3 votes cast)Kaczka w pomarańczach i jabłkach, 8.7 out of 10 based on 3 ratingsPodobne wpisyGotowane roladki z kurczakaKotlety de volailleZrazy z karkówki z kapustą i paprykąSchab w sosie śmietanowo-musztardowymKarkówka pieczona z pieczarkami