Wykonanie
Tak myślałam i myślałam co by tu wymyślić na ten obiad, aż w końcu wymyśliłam i był to strzał w "10" zdecydowanie polecam to danie. Smak idealny, niczego mi nie brakowało w tej
karkówce, ja podałam ją na plackach ziemniaczanych z odrobiną
jogurtu greckiego.






Składniki:3 plastry
karkówki1
cebula6
pieczarek1 kulka
mozzarelli1/2 szklanki
śmietany kremowej
pietruszkamusztardasólpieprzpapryka w proszku
Karkówkę oczyścić i lekko rozbić, przyprawić i posmarować z każdej strony
musztardą. Odstawić do lodówki na jakieś 2 godzinki, następnie zetrzeć na tarce
pieczarki i położyć pokrojoną
cebulę (można to delikatnie posypać
pietruszką) polać to wszystko ubitą
śmietaną (z odrobiną
soli i
pieprzu). Przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C piec około 2 godzin pod koniec pieczenia położyć plastry
mozzarelli, odkryć i zapiekać tak jeszcze 15 minut.