ßßß Cookit - przepis na Karkówka pod mgiełką

Karkówka pod mgiełką

nazwa

Wykonanie

Tak myślałam i myślałam co by tu wymyślić na ten obiad, aż w końcu wymyśliłam i był to strzał w "10" zdecydowanie polecam to danie. Smak idealny, niczego mi nie brakowało w tej karkówce, ja podałam ją na plackach ziemniaczanych z odrobiną jogurtu greckiego.
Składniki:
3 plastry karkówki
1 cebula
6 pieczarek
1 kulka mozzarelli
1/2 szklanki śmietany kremowej
pietruszka
musztarda
sól
pieprz
papryka w proszku
Karkówkę oczyścić i lekko rozbić, przyprawić i posmarować z każdej strony musztardą. Odstawić do lodówki na jakieś 2 godzinki, następnie zetrzeć na tarce pieczarki i położyć pokrojoną cebulę (można to delikatnie posypać pietruszką) polać to wszystko ubitą śmietaną (z odrobiną soli i pieprzu). Przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C piec około 2 godzin pod koniec pieczenia położyć plastry mozzarelli, odkryć i zapiekać tak jeszcze 15 minut.
Źródło:http://gotoweprzepisy.blogspot.com/2012/10/karkowka-pod-mgieka.html