ßßß
Składniki:½ kabaczka200 g polędwiczki wieprzowej½ czerwonej papryki1 marchewka½ cebulikawałek świeżego imbiru2 ząbki czosnkusól, pieprz do smaku4 łyżki oleju rzepakowego¾ szkl. bulionu lub wodyDodatkowo:garść orzechów włoskichgarść różyczek kalafioraWykonanie:Na głębokiej patelni lub w garnku rozgrzewamy olej. Wrzucamy poszatkowaną cebulę, mięso pokrojone w cienkie paski, obrany i drobno pokrojony imbir. Całość doprawimy solą i pieprzem. Smażymy na złoty kolor. Następnie dorzucamy paprykę pokrojoną w kostkę oraz talarki marchewki. Smażymy całość kilka minut, po tym czasie dodajemy pokrojonego w większą kostkę kabaczka. Ponownie smażymy, następnie całość podlewamy bulionem lub wodą. Dusimy pod przykryciem do miękkości tj. ok 15 min.Orzechy i różyczki kalafiora prażymy na suchej patelni z jedna gwiazdka anyżu.Danie podajemy z grillowaną bułką, posypujemy uprażonym kalafiorem i orzechami.Smacznego!