ßßß
Bardzo lubię mięso z indyka, bo jest delikatne i soczyste. Często przygotowuje z niego gulasze, które lubi mój mąż. Ten zrobiłam z dodatkiem fasoli i dużą ilością marchewki.Składniki:750 g mięsa gulaszowego z indyka2 duże marchewki1/2 puszki fasoli1 cebula2 liście lauroweziele angielskiepieprzsólszczypta kolendry1 łyżka mąki1 łyżka kwaśnej śmietany2 ząbki czosnkuszczypiorek1 łyżki olejuMięso pokroić w dużą kostkę. Cebulę pokroić w piórka, wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Wrzucić mięso i obsmażyć na złoto. Marchewkę pokroić w plasterki, dodać do mięsa, zalać szklanką wody. Wrzucić ziele i liście laurowe i dusić około 45 minut. Przyprawić. Mąkę wymieszać ze śmietaną i odrobiną zimnej wody, zagęścić gulasz. Dodać czosnek i fasolę. Podawać z kaszą i buraczkami.