ßßß
Cookit - przepis na Bułki kajzerki
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Bułki kajzerki
Składniki
Kajzerka
Ryba
Marchew
Pietruszka korzeń
Pory
Seler
Sól
Pieprz
Przyprawa do ryb
Bułka tarta
Mąka pszenna
Jajko
Masło
Natka pietruszki
Lubczyk
Olej
Wykonanie
Składniki
Bułki kajzerki
Ryba
(dowolny filet)3 duże
marchewki
1
korzeń pietruszki
1 mały
por
1 mały
seler
sól
i
pieprz
2 łyżeczki
przyprawy do ryb
bułka tarta
mąka pszenna
2
jajka
2 łyżki
masła
natka pietruszki
i
natka
lubczyku
olej
do smażeniaSposób przygotowania
Włoszczyznę
ścieramy na grubych oczkach tarki i dusimy z dodatkiem
masła
od czasu do czasu podlewając odrobiną
wody
. Gdy warzywa już są miękkie przyprawiamy je
PRZYPRAWĄ DO RYB
Fileta z ryby
kroimy na 4 cm kawałki po obu stronach opruszamy
solą
i
pieprzem
.
Jajko
wbijamy na głęboki talerz i roztrzepujemy dodając szczyptę
natki pietruszki
i szczyptę
lubczyku
.
Rybę
obtaczamy kolejno w
mące
w
jajku
i w
bułce tartej
. Smażymy na małym ogniu.
Kajzerkom
odcinamy "czapeczki" i wydrążamy środekTak przygotowane
bułki
nadziewamy kolejno: WARZYWA,
RYBA
,WARZYWA, Podajemy na zimno lub na ciepło zapiekane przez około 15 minut w piekarniku
Źródło:
http://wmojejkuchni-ak.bloog.pl/id,339548533,title,Kajzerkowa-niespodzianka,index.html
Przepisy powiązane
kotlety rybne z porem i koperkiem
Kotlety jajeczne z marchewką i porem
sola w warzywach
Ryba smażona
Kotlety z kaszy gryczanej
Składniki powiązane (0)