ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegoryba 1 kilogramówprzyprawa do ryb 1 sztukmąka 0.5 szklanekjajko 1 sztukmasło 1 łyżek stołowychnatka pietruszki 3 sztukcytryna 1 sztukolej według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Sprawioną rybę pokroić na dzwonki, wypłukać i osuszyć. Oprószyć sola, pieprzem i przyprawą do ryb, obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i znów w mące, i usmażyć z obu stron na rumiano. Pod koniec smażenia położyć na każdym dzwonku po wiórku masła, przykryć patelnię i jeszcze 6 minut trzymać na małym ogniu. Przełożyć na półmisek, udekorować natką pietruszki i plastrami cytryny.Uwagi:natka pietruszki w gałązkach, ryba sprawionaAutor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybWigiliaKomentarze:Autor: rewa05Data: 2011-11-23PEWNIE PYCHAAAA;pAutor: aniaData: 2011-11-23pewnie pychaaaaaaaAutor: julkaData: 2011-06-15ciekawe czy mi wyjdzie;DAutor: hahaData: 2010-12-24do damian... ale ty ciemny jestes.... temp. smazenia...Autor: IzaData: 2009-02-18Temperatura smażenia zależy od przepisu ale zazwyczaj jest to około 200 stopni Celsjusza. Zależy to też od wielkości smażonych kawałków, kawałki większe powinny być smażone w niższej temperaturze.Autor: damianData: 2009-02-17a ja mam dylemat bo wszedzie piszecie o smazeniu z obu stron kilka minut a ja musze znac dokladna temperature smażenia zna ktos ? moje gg 7933415Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: