ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegofilet mrożony 1 kilogramówmąka 0.5 szklanekbułka tarta 0.5 szklanekmasło 1 łyżek stołowychprzyprawa do ryb 1 sztukcytryna 1 sztuknatka pietruszki 4 sztukolej według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Filety nie rozmrażać, szybko opłukać, pokroić na porcje, posolić, popieprzyć i oprószyć przyprawą do ryb. Obtoczyć w mące wymieszanej z bułką tartą i smażyć na gorącym oleju, na rumiano z obu stron. Pod konie smażenia położyć na każdym kawałku ryby troszkę masła i przykryć patelnię, żeby masło wsiąkło w rybę. Wyłożyć na półmisek i udekorować natką i kawałkami cytryny.Uwagi:natka pietruszki w gałązceAutor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: