ßßß Cookit - przepis na Sola i panga z patelni

Sola i panga z patelni

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
filet mrożony 1 kilogramów
mąka 0.5 szklanek
bułka tarta 0.5 szklanek
masło 1 łyżek stołowych
przyprawa do ryb 1 sztuk
cytryna 1 sztuk
natka pietruszki 4 sztuk
olej według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Filety nie rozmrażać, szybko opłukać, pokroić na porcje, posolić, popieprzyć i oprószyć przyprawą do ryb. Obtoczyć w mące wymieszanej z bułką tartą i smażyć na gorącym oleju, na rumiano z obu stron. Pod konie smażenia położyć na każdym kawałku ryby troszkę masła i przykryć patelnię, żeby masło wsiąkło w rybę. Wyłożyć na półmisek i udekorować natką i kawałkami cytryny.
Uwagi:
natka pietruszki w gałązce
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3510/Sola-i-panga-z-patelni