ßßß Cookit - przepis na kotlet wieprzowy pożarski

kotlet wieprzowy pożarski

nazwa

Wykonanie

UgotujmyCos.pl
Blog kulinarny - przepisy
Home
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
kotlet wieprzowy pożarski
Polecam przepis na kotlety pożarskie ..Właściwie powinny być zrobione z miesa mielonego drobiowego ,ale u mnie mąż nie lubi drobiu i zmuszona byłam zrobić z wieprzowiny..
skład :
500 g mięsa mielonego wieprzowego/właściwie drobiowego/
2 jajka/oddzielamy żółtko od białka/
1 bułka kajzerka+ mleko do namoczenia
20 g masła
2 ząbki czosnku
2-3 łyżki pokrojonej natki pietruszki
1/2 łyżki majeranku
sól,pieprz świeżo zmielony
mleko
panierka:
mąka pszenna
jajko
bułka tarta
Wykonanie:
Bułkę kajzerkę namaczamy w mleku i odstawiamy do nasiąknięcia.
Masło roztapiamy ..
Do mięsa zmielonego dodajemy odciśniętą kajzerkę, żółtka, pokrojoną drobno natkę pietruszki, majeranek, przeciśnięty przez wyciskacz czosnek, roztopione masło oraz sól i pieprz.
Całość dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę.
Białko ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do mięsnej masy i łaczymy wszystkie składniki.. Formujemy kotlety ,które panierujemy w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła na złoty kolor z obu stron.
Kotlety z wieprzowiny wkładamy do naczynia żaro..wlewamy tłuszcz i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut..
Powiązany przepis:
likier herbaciany
trufle z nutą pomarańczową
Współpraca
O blogu
Witam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.
Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.
Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.
Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisów
Zakaz kopiowania zdjęć z naszego blogu
Najnowsze wpisy
flaki wołowe
tort walentynkowy
zapiekanka z brokułami i kurczakiem
AKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWE
BEZ KATEGORII
DANIA DIETETYCZNE
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
DANIA REGIONALNE
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
DANIA Z KARKÓWKI
KREMY
NAPOJE / KOKTAJLE
PRZYSTAWKI
RYBY / OWOCE MORZA
SAŁATKI / SURÓWKI
SŁODKOŚCI
SOSY
ZUPY
Strony
CIASTECZKA
DOBRE RADY
KONTAKT
PRZELICZNIK KULINARNY
SAVOIR-VIVRE PRZY STOLE
Współpraca
Popularne przepisy
chałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarniku
Meta
Zaloguj się
Kanał RSS z wpisami
Kanał RSS z komentarzami
WordPress.org
Polecamy
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej
Źródło:http://www.ugotujmycos.pl/kotlet-wieprzowy-pozarski