Wykonanie
UgotujmyCos.plBlog kulinarny - przepisy
HomeDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEkotlet wieprzowy pożarski
Polecam przepis na kotlety pożarskie ..Właściwie powinny być zrobione z
miesa mielonego drobiowego ,ale u mnie mąż nie lubi drobiu i zmuszona byłam zrobić z
wieprzowiny..skład :500 g
mięsa mielonego wieprzowego/właściwie drobiowego/2 jajka/oddzielamy
żółtko od białka/1
bułka kajzerka+
mleko do namoczenia20 g
masła2 ząbki
czosnku2-3 łyżki pokrojonej
natki pietruszki1/2 łyżki
majerankusól,
pieprz świeżo zmielony
mlekopanierka:
mąka pszennajajkobułka tartaWykonanie:
Bułkę kajzerkę namaczamy w
mleku i odstawiamy do nasiąknięcia.
Masło roztapiamy ..Do
mięsa zmielonego dodajemy odciśniętą
kajzerkę,
żółtka, pokrojoną drobno
natkę pietruszki,
majeranek, przeciśnięty przez wyciskacz
czosnek, roztopione
masło oraz
sól i
pieprz.Całość dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę.
Białko ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do
mięsnej masy i łaczymy wszystkie składniki.. Formujemy kotlety ,które panierujemy w
mące, rozmąconym
jajku i
bułce tartej.Smażymy na rozgrzanym
oleju z dodatkiem
masła na złoty kolor z obu stron.Kotlety z
wieprzowiny wkładamy do naczynia żaro..wlewamy tłuszcz i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut..Powiązany przepis:
likier herbaciany
trufle z nutą
pomarańczowąWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
Ta strona korzysta z
ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej