Wykonanie
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Temat ciast bez pieczenia jest tematem, którego nie można wyczerpać. Myślę, że tym bardziej warto przygotowywać dania łatwe jeśli smakują identycznie jak te długo wypiekane. Ta czekoladowa
tarta z kremem z kremowego
serka (wybierz tłusty, trzykrotnie mielony, lub odtłuszczony ale zagęszczony – kremowy bez
serwatki) łączy w sobie moje dwa ulubione ciasta:
czekoladowe i sernik. Oczywiście to, że przygotowuje się ją w 20 minut dodatkowo przemawia za tym, że musisz ją zrobić nawet dziś. Ciasto bez pieczenia, kłopotliwego sprzątania o niesamowitym, aksamitnym smaku.

Składniki:forma o średnicy 20 cm:100 g
herbatników lub
ciasteczek zbożowych50 g
masła2 łyżki
kakao300 g kremowego
twarogu sernikowego3 łyżki
cukru z
wanilią150 g
czekolady mlecznej
Przygotowanie:
Masło stopić.
Ciasteczka zmiksować lub pokruszyć.Dodać
kakao i
masło. Dokładnie wymieszać.Formę natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia.Wysypać
ciasteczka, ugnieść, aby utworzyć rant z ciasta.Schować go do lodówki.
Czekoladę stopić w kąpieli
wodnej.Wymieszać z
cukrem i
wanilią, po czym delikatnie połączyć z
serem.Masę
serową wylać na spód z
ciasteczek.Schłodzić aż masa stężeje – minimum 1 h.Jeśli chcesz szybciej zjeść swoją tartę schładzaj ją w zamrażarce przez 30 minut.Ciasto kroić gorącym nożem.Podawać z
bitą śmietaną lub
cukrem pudrem.

edit:dzieciaki za nią szaleją, ale nie tylko dzieciakiPowiązane notki:Ciasto z
ajerkoniakiem bez pieczeniaJabłecznik z
cynamonem i
budyniem (bez pieczenia)Wspaniały tort
orzechowo-
miodowy z
polewą czekoladowąTarta z
łososiem,
szpinakiem i
porem ( krok po kroku )Pischinger ,
czekoladowy tort – mazurek bez pieczenia