ßßß
Składniki:forma o średnicy 20 cm:100 g herbatników lub ciasteczek zbożowych50 g masła2 łyżki kakao300 g kremowego twarogu sernikowego3 łyżki cukru z wanilią150 g czekolady mlecznej
Przygotowanie:Masło stopić.Ciasteczka zmiksować lub pokruszyć.Dodać kakao i masło. Dokładnie wymieszać.Formę natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia.Wysypać ciasteczka, ugnieść, aby utworzyć rant z ciasta.Schować go do lodówki.Czekoladę stopić w kąpieli wodnej.Wymieszać z cukrem i wanilią, po czym delikatnie połączyć z serem.Masę serową wylać na spód z ciasteczek.Schłodzić aż masa stężeje – minimum 1 h.Jeśli chcesz szybciej zjeść swoją tartę schładzaj ją w zamrażarce przez 30 minut.Ciasto kroić gorącym nożem.Podawać z bitą śmietaną lub cukrem pudrem.
edit:dzieciaki za nią szaleją, ale nie tylko dzieciakiPowiązane notki:Ciasto z ajerkoniakiem bez pieczeniaJabłecznik z cynamonem i budyniem (bez pieczenia)Wspaniały tort orzechowo-miodowy z polewą czekoladowąTarta z łososiem, szpinakiem i porem ( krok po kroku )Pischinger , czekoladowy tort – mazurek bez pieczenia