5 Flares Twitter 0 Facebook 5 5 5 5 Flares ×Letnie akcje tematyczne o owsiankach dają mi pole do popisu. Uwielbiam owies w każdej wersji. Płatki, otręby czy owsiane wypieki to jest to! Dziś owsianka z lodówki w wersji z kokosem i migdałem – smakuje zupełnie jak rafaello! Chrupiąca, kremowa i bielutka – idealna na upalne dni.Składniki:7 łyżek musli z migdałami i orzechami w karmelu – mojego pomysłu - klik3 łyżki wiórków kokosowych1/2 szklanki jogurtumigdałowo – kokosowego JoviLub:3 łyżki płatków owsianych2 łyżki płatków migdałów1 łyżka migdałów lub orzechów w karmelu1 łyżka suszonych wiśni lub rodzynek3 łyżki wiórków kokosowych1/2 szklanki jogurtumigdałowokokosowego JoviJeśli chcecie jeszcze bardziej uatrakcyjnić smak owsianki, wierzch posypcie białą czekoladąPrzygotowanie:Musli zalać 3/4 szklanki wrzątku. Odstawić do napęcznienia.Chłodne wymieszać z jogurtem i wiórkami.Włożyć do lodówki na co najmniej 3-4 godziny, najlepiej na całą noc.Powiązane notki:Nocna owsianka z miodem i suszonymi owocamiKremowa Owsianka tropikalna na zimnoOwsianka z lanymi kluskamiOwsianka na serkuKremowa Kakaowa owsianka z migdałami i lodami!