5 Flares Twitter 0 Facebook 5 5 5 5 Flares × Letnie akcje tematyczne o owsiankach dają mi pole do popisu. Uwielbiam owies w każdej wersji. Płatki, otręby czy owsiane wypieki to jest to! Dziś owsianka z lodówki w wersji z kokosem i migdałem – smakuje zupełnie jak rafaello! Chrupiąca, kremowa i bielutka – idealna na upalne dni. Składniki: 7 łyżek musli z migdałami i orzechami w karmelu – mojego pomysłu - klik 3 łyżki wiórków kokosowych 1/2 szklanki jogurtumigdałowo – kokosowego Jovi Lub: 3 łyżki płatków owsianych 2 łyżki płatków migdałów 1 łyżka migdałów lub orzechów w karmelu 1 łyżka suszonych wiśni lub rodzynek 3 łyżki wiórków kokosowych 1/2 szklanki jogurtumigdałowokokosowego Jovi Jeśli chcecie jeszcze bardziej uatrakcyjnić smak owsianki, wierzch posypcie białą czekoladą Przygotowanie: Musli zalać 3/4 szklanki wrzątku. Odstawić do napęcznienia. Chłodne wymieszać z jogurtem i wiórkami. Włożyć do lodówki na co najmniej 3-4 godziny, najlepiej na całą noc. Powiązane notki: Nocna owsianka z miodem i suszonymi owocami Kremowa Owsianka tropikalna na zimno Owsianka z lanymi kluskami Owsianka na serku Kremowa Kakaowa owsianka z migdałami i lodami!