ßßß Cookit - przepis na Owsianka Rafaello -kokosowo migdałowa

Owsianka Rafaello -kokosowo migdałowa

Wykonanie

5 Flares Twitter 0 Facebook 5 5 5 5 Flares ×
Letnie akcje tematyczne o owsiankach dają mi pole do popisu. Uwielbiam owies w każdej wersji. Płatki, otręby czy owsiane wypieki to jest to! Dziś owsianka z lodówki w wersji z kokosem i migdałem – smakuje zupełnie jak rafaello! Chrupiąca, kremowa i bielutka – idealna na upalne dni.
Składniki:
7 łyżek musli z migdałami i orzechami w karmelu – mojego pomysłu - klik
3 łyżki wiórków kokosowych
1/2 szklanki jogurtu migdałowokokosowego Jovi
Lub:
3 łyżki płatków owsianych
2 łyżki płatków migdałów
1 łyżka migdałów lub orzechów w karmelu
1 łyżka suszonych wiśni lub rodzynek
3 łyżki wiórków kokosowych
1/2 szklanki jogurtu migdałowo kokosowego Jovi
Jeśli chcecie jeszcze bardziej uatrakcyjnić smak owsianki, wierzch posypcie białą czekoladą
Przygotowanie:
Musli zalać 3/4 szklanki wrzątku. Odstawić do napęcznienia.
Chłodne wymieszać z jogurtem i wiórkami.
Włożyć do lodówki na co najmniej 3-4 godziny, najlepiej na całą noc.
Powiązane notki:
Nocna owsianka z miodem i suszonymi owocami
Kremowa Owsianka tropikalna na zimno
Owsianka z lanymi kluskami
Owsianka na serku
Kremowa Kakaowa owsianka z migdałami i lodami!
Źródło:http://ania-gotuje.blog.pl/2013/07/09/owsianka-rafaello-kokosowo-migdalowa