ßßß
Składniki:1 słoik selera200 g chudej szynki ( np. konserwowej)1/2 puszki kukurydzy5 połówek brzoskwiń z puszki *50 g słonecznikasos:1 łyżka majonezu3 łyżki jogurtu1 łyżka miodu1 łyżka musztardysól,pieprz* można zastąpić ananasemPrzygotowanie:Seler i kukurydzę płuczemy. Osączamy.Szynkę w plastrach kroimy w kostkę.Słonecznik prażymy na patelni.Brzoskwinie osączamy i kroimy w kostkę.Składniki sosu mieszamy, łączymy z sałatką, doprawiamy do smaku.Podajemy na sałacie lub z pieczywem.Powiązane notki:Sałatka z buncem marynowanymSałatka śledziowa z kurkumąSałatka z tortellini z parmezanemSałatka brokułowa – królewska light w sosie jogurtowymSałatka wiosenna z rzeżuchą