Wykonanie
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Przepis poznałam na Warsztatach Kulinarnych ( możecie o tym przeczytać tutaj klik ), zmieniłam go trochę abyście mogli go zrobić szybciej – korzystając m.in. z
ciecierzycy w puszce. Oryginalne danie możecie zjeść w Restauracji Masz Gulasz w Warszawie. W mojej wersji rezygnujemy z twardości
cieciorki, dusimy ją, aż stanie się miękka, a gulasz esencjonalny.
Składniki ( 3 porcje):1 puszka
cieciorki1 puszka
pomidorów krojonych Pudliszkipół żółtej i
czerwonej papryki1 /2
brokuła ( lub mrożone )
cebula3 ząbki
czosnku2
chilli1 szklanka
bulionu warzywnegosól,
pieprz,
natka pietruszkiłyżka wędzonej
słodkiej paprykiPrzygotowanie :Na
oliwie podsmażamy pokrojone w kostkę
cebulę i
czosnek. Dodajemy posiekane
chilli, bez nasion oraz pokrojoną w paseczki
paprykę. Obsmażamy.Gdy warzywa zmiękną dodajemy
pomidory,
bulion oraz
cieciorkę, dusimy do miękkości ok 20-30 minut.Doprawiamy
solą,
papryką,
pieprzem i
pietruszką.
Brokuły blanszujemy we wrzątku, podajemy z gulaszem.Gotowe danie dekorujemy
natką.Smacznego!Powiązane notki:Noworoczny Gulasz z
szynki z
kaszą gryczanąPikantny
sos do spaghetti BologneseSzybkie
chilli con carneFilet z Czarniaka w
sezamie z warzywami w słodkim sosie
chilliMarynowana
papryka najlepsza receptura