ßßß
Składniki ( 3 porcje):1 puszka cieciorki1 puszka pomidorów krojonych Pudliszkipół żółtej i czerwonej papryki1 /2 brokuła ( lub mrożone )cebula3 ząbki czosnku2 chilli1 szklanka bulionu warzywnegosól,pieprz, natka pietruszkiłyżka wędzonej słodkiej paprykiPrzygotowanie :Na oliwie podsmażamy pokrojone w kostkę cebulę i czosnek. Dodajemy posiekane chilli, bez nasion oraz pokrojoną w paseczki paprykę. Obsmażamy.Gdy warzywa zmiękną dodajemy pomidory, bulion oraz cieciorkę, dusimy do miękkości ok 20-30 minut.Doprawiamy solą,papryką, pieprzem i pietruszką.Brokuły blanszujemy we wrzątku, podajemy z gulaszem.Gotowe danie dekorujemy natką.Smacznego!Powiązane notki:Noworoczny Gulasz z szynki z kaszą gryczanąPikantny sos do spaghetti BologneseSzybkie chilli con carneFilet z Czarniaka w sezamie z warzywami w słodkim sosie chilliMarynowana papryka najlepsza receptura