Wykonanie
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Szybkie gotowanie w nowej odsłonie. Zastanawiałam się jak zużyć
kaszę jaglaną z obiadu. W lodówce znalazłam
ser feta oraz
oliwki,więc typowo greckie dodatki, które zostały mi z przygotowania ostatniej pizzy. Połączyłam je z moją ulubioną
papryką marynowaną mojego wyrobu i viola! Przepyszne danie gotowe. Świetna propozycja dla zabieganych,
kaszę możecie przecież ugotować wcześniej.

Składniki na 2 porcje:1 torebka ugotowanej
kaszy1/2 puszki
kukurydzy10 zielonych
oliwek50 g
sera feta1 łyżka
masła10 kawałków marynowanej
papryki ( 1/2 pół litrowego słoika )
oregano,
pieprzPrzygotowanie:Saszetkę
kaszy ( 100 g ) gotujemy wg przepisu na opakowaniu.Ugotowaną podsmażamy na kilku łyżkach
wody, dodajemy
masło oraz rozdrobniony
ser, pokrojone na 4 części
oliwki oraz
paprykę wraz z
cebulą z zalewy. Podgrzewamy do rozpuszczenia
sera po czym dodajemy
kukurydze osączoną z zalewy ( można ją przepłukać na sicie ), doprawiamy
pieprzem i
oregano,
ser i
oliwki są słone stąd brak
soli.SmacznegoPrzepyszna propozycja na ciepłą kolację.Powiązane notki:Soczysta
pierś kurczaka w minutę, z
kaszą jaglaną i
brukselkąRozgrzewająca szybka i ekonomiczna zupa jarzynowa z
kaszą jaglaną„Indyjska”
kasza manna czyli nuty orientu na śniadaniePancakes jaglane z
jabłkiem i
rodzynkamiNoworoczny Gulasz z
szynki z
kaszą gryczaną