ßßß
Składniki:puszka kukurydzypuszka groszku450 g marchewki400 g ziemniakówsłoik ( 500 ml) korniszonówśrednia cebula ok. 150 g4 duże jajka3 łyżki majonezu2 łyżki gęstej śmietany2 łyżeczki musztardy kremskiej lub stołowej1 łyżeczka soli1/2 łyżeczki pieprzuprzygotowanie:Ziemniaki,marchewki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Studzimy.Jajka gotujemy na twardo. Po czym zalewamy zimną wodą.W tym czasie kroimy drobno cebulkę i ogórki.Warzywa puszkowe płuczemy i dodajemy do cebuli i ogórków.Ziemniaki i marchew kroimy w kostkę rozmiarowo podobną do ogórków.Sałatkę doprawiamy majonezem, śmietaną, musztardą, solą i pieprzem.Mieszamy dokładnie i odstawiamy do schłodzenia i „przegryzienia ”Smacznego!
Powiązane notki:2 w 1 sałatka z tuńczyka z paluszkami surimi lub smakowita pasta do chlebaSałatka wielowrzywna z cukini na zimęRozgrzewająca szybka i ekonomiczna zupa jarzynowa z kaszą jaglanąTradycyjna szarlotka z korzenną nutą + kilka trików na udane ciastoSekrety męskiej uczty : Piersi z kurczaka zapiekane z serem i pure ziemniacznym